Interdicţia de a fuma în locurile publice salvează cu adevărat vieţi

Interdicţia de a fuma în locurile publice şi la locul de muncă se reflectă într-o scădere a mortalităţii din cauza unor boli de origine cardiovasculară, ceea ce semnifică faptul că măsura nu a avut un efect semnificativ asupra fumatului şi a consumului de tutun, ci a dus în primul rând la protecţia împotriva efectelor negative ale fumatului pasiv, conform unei cercetări realizate de oameni de ştiinţă din Irlanda.

O echipă de cercetători de la University College din Dublin a reluat o evaluare a interzicerii tutunului în spaţiile publice pe care o realizaseră în 2010, combinând datele a 77 de studii (dintre care 66 noi) efectuate în 21 de ţări (opt noi), relatează passionsante.be.

„Concluziile formulate în 2010 au fost consolidate. Datele noastre confirmă că interzicerea fumatului în spaţiile publice şi la locul de muncă contribuie la ameliorarea sănătăţii populaţiei, îndeosebi cea a nefumătorilor şi în plan cardiovascular”, arată cercetătorii.

Cel mai evident fapt a fost scăderea spitalizărilor nefumătorilor, victime ale unui sindrom coronarian acut (obstrucţia uneia sau a mai multor artere coronariene, care alimentează cu sânge inima, cu o ameninţare majoră de infarct. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata