Leacuri naturiste împotriva anemiei

Boală frecventă de sânge, anemia are ca principal simptom stările de oboseală, amețeli sau sangerări datorate numărului scăzut de globule roşii, care nu pot transporta suficient oxigen la ţesuturi.

De multe ori nici nu ne dăm seama că am putea avea simptomele corespunzătoare anemiei iar pentru a preveni acest lucru putem integra în alimentația noastră cateva plante medicale.

Care sunt plantele care ne ajută în tratarea anemiei?

Cătina are efecte remineralizante şi vitaminizante inegalabile. Este un tonifiant general pentru organism, fiind recomandat în avitaminoze şi anemii.

Spirulina creşte valoarea hemoglobinei, numărului de eritrocite, reechilibrarea distoniilor neurovegetative, suprasolicitării nervoase şi efortului intelectual susţinut.

Urzica este unul dintre cele mai vechi tratamente ale anemiei. Frunzele sale conţin fier asimilabil, în timp ce rădăcina ajută organismul să asimileze cât mai bine acest oligoelement

Lucerna este o sursă importantă de substanţe bioactive, având rol vitaminizant şi remineralizant. Această plantă conţine nu mai puţin de 8 aminoacizi esenţiali, care combat o întreagă serie de disfuncții din organism

Frunzele pătrunjelului sunt bogate în fier, vitamina B12 precum şi în vitamina C, care ajută la asimilarea acestui oligoelement.

Chiar funcționează tratamentele pe bază de plante?

Întradevăr, în cazul afecțiunilor grave este recomandată vizita la medic, însă cu siguranță plantele medicale consumate regulat și în mod corect ne îmbunătățesc starea de spirit și ne scutesc de unele afecțiuni.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata