Meditaţia poate favoriza pierderea în greutate

32

Un regim reuşit constă în alimentaţie echilibrată, activitate fizică regulată, dar şi în meditaţie, o echipă de cercetători americani descoperind recent efectele acestei tehnici mentale asupra pierderii în greutate, scrie actusante.net.

În cadrul unui regim de slăbire, accentul se pune îndeosebi pe aspectul fizic prin adoptarea unei alimentaţii echilibrate şi a mişcării, însă adesea se uită latura emoţională. Acest lucru a fost pus în evidenţă de cercetători de la Vanderbilt University School of Medicine, care au subliniat eficienţa meditaţiei asupra pierderii în greutate. Ei au descoperit că, în practicarea acesteia, zona cerebrală legată de impulsivitate este mai puţin stimulată şi că pofta de a ronţăi ceva, provocată de tulburări emoţionale, este mai scăzută.

Potrivit cercetătorilor, meditaţia poate lupta şi ea împotriva excesului de greutate şi obezităţii, ipoteză care confirmă alte studii realizate pe aceeaşi temă.

Meditaţia este deosebit de eficientă în eliminarea kilogramelor în plus, dar nu numai ea, ci şi alte tehnici ca tai-chi, qi-gong, sofrologia sau yoga.

Un factor important care influenţează luarea sau pierderea în greutate este starea psihologică bună. Într-o situaţie de stres, va fi foarte greu să se elimine kilogramele nedorite. Meditaţia permite distanţarea de propriile emoţii şi controlarea lor cu ajutorul respiraţiei, prin urmare aduce o stare psihologică bună care favorizează pierderea în greutate.

Pentru ca meditaţia să joace un adevărat rol în slăbire, este important ca ea să fie practicată zilnic. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)