Noi doze de vaccin antigripal ajung în cabinetele medicilor de familie din țară

Noi doze de vaccin antigripal au fost distribuite în țară și urmează să ajungă în cabinetele medicilor de familie, potrivit Sandrei Alexiu, președinte al Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov. Numărul de doze distribuit este mai mare comparativ cu prima tranșă.

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, Sandra Alexiu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că noi doze de vaccine antigripal au ajuns în țară, ele urmând să ajungă în cabinetele medicilor de familie în zilele următoare. Alexiu precizează că numărul de doze distribuite în această tranșă este mult mai mare comparativ cu cel alocat medicilor de familie în prima tranșă.

„Ieri (marți, n.r) am primit mesaj de la Direcția Sanitară că au venit din nou doze (de vaccin antigripal – n.r) și să mergem să le luăm. Între timp s-a rezolvat problema și cred că au venit destul de multe ( doze – n.r.), pentru că am înțeles că o să îmi dea multe. Cam 70% din ceea ce am cerut, așa cum s-a și comandat, de altfel, oricum față de prima dată (prima tranșă – n.r.) când am luat 20, faptul că îmi dă 200 acum e cu totul altceva”, informează Alexiu.

Ea a menționat faptul că nu știe dacă vor mai fi și alte tranșe de distribuire a vaccinului antigripal, dar că cel puțin încă una ar fi necesară. Alexiu a informat că acest tiraj de doze va acoperi sezonul gripal și că momentan „stăm bine” la capitolul vaccinuri.

„În general vaccinarea acoperă sezonul respectiv, deci nu ar fi o problemă, având în vedere că sezonul gripal debutează în noiembrie și vârfurile sunt undeva în luna decembrie-ianuarie, chiar februarie uneori, nu e o problemă și dacă vaccinăm la sfârștul lunii noiembrie, începutul lui decembrie. Suntem protejați, doar să avem și să facem, să reapară și în farmacii ca să poată să-și cumpere și cei care nu sunt la risc, dar vor să se vaccineze. Stăm bine deocamdată, să vedem”, completează Alexiu.

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov a conchis spunând că situația la acest moment se prezintă drept una pozitivă, cu atât mai mult cu cât numărul de cazuri până la acest moment este mic și nu au fost înregistrate decese

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata