Nutriţia de precizie accesibilă şi în România

39

Asociaţia de Epigenetică şi Metabolomică, în colaborare cu Advanced Nutrigenomics, oferă, începând din această vară, testul nutrigenetic Advanced NGx care oferă atât publicului, cât şi specialiştilor români mijloacele necesare pentru stabilirea nevoilor nutritive specifice fiecărei persoane (nutriţie de precizie), a declarat, miercuri, 29 iunie, nutriţionistul Lygia Alexandrescu.

Potrivit acesteia, în prezent, cel mai complex test nutrigenetic existent pe piaţa mondială — Advanced NGx — a fost dezvoltat de dr. Mihai Niculescu, în urma a peste 15 ani de cercetare în domeniul nutrigeneticii şi epigeneticii, în cadrul Departamentului de nutriţie al Universităţii din Carolina de Nord (Chapel Hill), unde acesta a fost profesor până anul trecut.

„Diferenţa fundamentală dintre acest test şi celelalte teste nutrigenetice existente pe piaţă este că, pentru prima oară, determinarea diferenţelor genetice dintre indivizi este urmată de analiza modului în care aceste variaţii genetice interacţionează între ele şi care conduc la stabilirea unor nevoi nutritive specifice fiecărei persoane.

În plus, cei interesaţi pot alege diferite componente ale testului, în funcţie de necesităţi: nutriţia în contextul sarcinii (stabilind nevoile nutritive ale mamei pentru reducerea riscurilor de malformaţii ale fătului), nutriţia la adult (care stabileşte necesarul de nutrienţi pentru adultul sănătos), riscul dezechilibrelor metabolice (de mare utilitate celor cu boli metabolice cronice, infertilitate masculină, folosit pentru managementul nutriţional în cadrul acestor boli), precum şi variaţii genetice asociate cu performanţele fizice (pachet util sportivilor şi celor care practică activităţi fizice) şi care pot beneficia, de asemenea, de optimizarea performanţelor prin management nutriţional”, a explicat Alexandrescu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News