Paradontoza, afectiunea pe care multe persoane o au

O afectiune cu un debut discret si nedureros afecteaza tot mai multi romani. Opt din zece persoane sufera de parodontoză, o infectie la nivelul cavitatii bucale, cauzata de bacterii si tartru. Acesta este rezultatul unui studiu realizat de o clinica stomatologica din Capitala. Partea proasta e că multi nici nu stiu de acest lucru si aceasta bacterie este eliminata greu din organism.

Paradontoza este des cunoscuta sub numele de „boala gingiei” si este o conditie foarte frecventa in care gingiile si structurile parodontale mai profunde devin inflamate.

Aceasta inflamatie a gingiilor, care are de obicei forma roseata, umflare si tendinta de sangerare in timpul periajului, este raspunsul organismului la anumite bacterii care au fost lasate sa se acumuleze pe dinti.

Chiar daca este o parte a sistemului de aparare al organismului, acest raspuns inflamator poate provoca daune grave. Daca este lasata necontrolata, inflamatia se poate raspandi sub gingii si de-a lungul radacinilor dintilor, provocand distrugerea ligamentului parodontal si a osului suport. Acest lucru duce in cele din urma la slabirea si pierderea potentiala a dintilor, conform descopera.ro.

Parodontita este cauzata de anumite bacterii (cunoscute sub numele de bacterii parodontale) si de inflamatia locala declansata de aceste bacterii.

Aceste bacterii parodontale sunt prezente in mod natural in gura, ele sunt daunatoare atunci cand conditiile sunt potrivite pentru ca acestea sa creasca dramatic in numar.

Acest lucru se petrece atunci cand un strat de bacterii si reziduri alimentare, cunoscut sub numele de placa, se acumuleaza si este lasat neperturbat pe dinti, de obicei in zone greu accesibile, cum ar fi intre dinti.

Bacteriile mai periculoase sunt capabile sa prospere si sa se multiplice, producand unele produse secundare nocive care stimuleaza raspunsul inflamator defensiv al organismului in gingii.

Daca placa bacteriana moale nu este indepartata prin periere, mineralele sunt depuse in ea în timp si devine un depozit dur pe dintele numit tartru. Prezenta tartrului incurajeaza cresterea placii bacteriene fata de radacinile dintelui.

afectiunebacterii periculoasecavitate bucalaonflamatia gingiilorparadontoza
Comentarii (0)
Adaugă comentariu