Primaria Capitalei vrea sa acorde bani pentru fertilizarea in vitro

Primaria Capitalei ar vrea sa acorde ajutor financiar pentru analizele utile in timpul sarcinii si pentru fertilizare in vitro.

Primarul general, Gabriela Firea, a sustinut ca va supune Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) doua proiecte referitoare la acordarea unui ajutor financiar pentru analizele necesare in timpul sarcinii, cat si pentru fertilizare in vitro.

“Primul se raporteaza la un ajutor acordat de Primaria Capitalei pentru doamnele care sunt insarcinate, pentru ca s-a aratat statistic ca in toata tara, cat si in Bucuresti multe femei nu au bani si nici nu sunt sprijinite sa-si faca toate analizele necesare in timpul sarcinii si de aceea ajung cu sarcina destul de dezvoltata si abia prea tarziu afla anumite probleme pe care le au, ceea ce nu este de dorit si vom oferi un sprijin financiar in acest sens”, a declarat Firea cu ocazia semnarii unui protocol intre Primaria Capitalei, Asociatia Colectiv GTC 3010 si Spitalul clinic de urgenta „Sfantul Ioan” pentru construirea unei maternitati in curtea acestei unitati spitalicesti.

Ea a adaugat ca sunt si foarte multe cupluri infertile.

„Au nevoie de un ajutor pentu ca, prin decontarile de la Casa Nationala de Sanatate se acorda un numar de tratamente intr-un subprogram national, dar acest numar niciodata nu ajunge, nu e suficient si putem afirma ca e deja o batalie si o competitie pentru a obtine aceasta subventie de la stat pentru un program de fertilizare. (…) Femeile din Bucuresti care au indicatie de la medicul specialist sa urmeze un astfel de program de fertilizare in vitro vor fi sprijinite de Primaria Generala, achitandu-li-se practic pachetul complet de servicii medicale, inclusiv tratamentul initial”, a adaugat Firea.

Primarul General, Gabriela Firea, a semnat joi cu presedintele  asociatiei Colectiv GTC 3010, Eugen Iancu, dar si cu managerul spitalului „Sf. Ioan”, dr. Robert Agafitei, un protocol de colaborare pentru construirea unei noi maternitati in Capitala.

Potrivit protocolului, Primaria Capitalei va pune la dispozitie, in calitate de proprietar, terenul situat in curtea spitalului Clinic de Urgenta „Sfantul Ioan”, amplasament necesar construirii unui corp de cladire cu destinatia de maternitate. Municipalitatea va asigura, de asemenea, ajutorul logistic in vederea obtinerii avizelor necesare pe care Municipiul Bucuresti este competent sa le ofere, in vederea realizarii oricaror etape in indeplinirea obiectului prezentului contract si va sprijini campaniile de promovare initiate de catre Asociatia Colectiv GTG 3010 pentru realizarea proiectului.

„Va asigur de tot sprijinul nostru, suntem partenerii dumneavoastra si vom depune toate eforturile pentru constructia acestei maternitati de care orasul are nevoie. Este un proiect de suflet, un simbol. In cazul in care sumele colectate de asociatie nu vor fi suficiente pentru construirea maternitatii, vom completa noi, cu fonduri de la bugetul local. Putem spune, fara modestie, ca in domeniul sanatatii suntem deja in actiune, am depasit faza discutiilor de principiu si a vorbelor frumoase”, a spus Gabriela Firea.

La randul sau, presedintele asociatiei Colectiv GTC 3010, Eugen Iancu, a declarat ca: „Va multumesc pentru sprijinul pe care ni-l acordati, atribuirea acestui teren este un prim pas extrem de important pentru ca demersul nostru sa prinda contur. Este un proiect al renasterii, pe care ne dorim sa il realizam la cele mai inalte standarde, dorim sa construim o maternitate de referinta pentru intreaga tara”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata