Pub-urile și restaurantele din Anglia vor avea ora de închidere la 22:00

126

Toate puburile, barurile, restaurantele și alte locuri de ospitalitate din Anglia trebuie să aibă ora de închidere la 22:00 începând de joi, pentru a ajuta la reducerea răspândirii coronavirusului.

De asemenea, sectorul va fi limitat prin lege la serviciul de masă. Măsurile vor fi stabilite de către prim-ministrul din Comună înainte ca acesta să se adreseze națiunii printr-o transmisie live la ora 20:00 BST marți.

Vine pe măsură ce nivelul de alertă din Marea Britanie Covid-19 a trecut la 4, ceea ce înseamnă că transmisia este „ridicată sau în creștere exponențială”.

Boris Johnson se așteaptă, de asemenea, să sublinieze necesitatea ca oamenii să respecte orientările de distanțare socială, să poarte măști pentru față și să se spele pe mâini în mod regulat.

Și, potrivit rapoartelor ziarelor, el va îndemna oamenii să lucreze de acasă, acolo unde nu are un impact negativ asupra afacerilor.

Consilierul științific șef al guvernului, Sir Patrick Vallance, a avertizat că ar putea exista 50.000 de noi cazuri de coronavirus pe zi până la jumătatea lunii octombrie fără alte acțiuni – ceea ce, a spus el, ar putea duce la peste 200 de decese pe zi până la jumătatea lunii noiembrie.

Luni, în Marea Britanie au fost raportate alte 4.368 de cazuri zilnice și 11 decese.

Restricții suplimentare vor fi, de asemenea, anunțate în Scoția marți, în timp ce restricțiile privind gospodăriile care se amestecă în interior vor fi extinse în toată Irlanda de Nord.

De asemenea, de la ora 18:00, marți, încă patru județe din sudul Țării Galilor se vor confrunta cu noi măsuri, inclusiv cu ora 23:00 pentru închidere pub-uri și baruri.