Remedii naturale pentru conjunctivita

Daca o persoana are ochii rosii sau roz, daca ii sunt umflati si daca ii curg, atunci se poate sa sufere de conjunctivita. Aceasta afectiune este o inflamare a conjunctivei, stratul subtire si transparent care reprezinta partea alba a ochilor.

De obicei, aceasta afectiune rezulta in urma unei infectii vitale sau a unei reactii alergice. Poate fi din cauza polenului, a prafului, a fumului sau a unor particule de mizerie intrate in ochi. Prin urmare, acestia devin iritati si rosii.

De cele mai multe ori, aceasta inflamatie a ochilor nu dauneaza vederii, dar se resimte destul de rau, deoarece ochii te ustura, sunt rosii, te mananca si mai inoti si printre lacrimi. Insa, daca ramane netratata, conjunctivita poate sa duca la rani grave si chiar pierderea vederii.

Din fericire, exista cateva remedii naturale pentru a controla conjunctivita

1. Comprese cu apa rece

O compresa cu apa rece poate fi un remediu foarte bun pentru calmarea ochilor inflamati. Va usura mancarimea si umflaturile de la ochi si te va face sa te simti mai bine.

2. Comprese cu apa calda

De asemenea, pe langa compresele cu apa rece, poti incerca si o compresa cu apa calda pentru a ajuta la eliminarea conjunctivitei. Este o metoda eficienta pentru reducerea durerii si inflamatiei ochilor, dar si pentru stoparea scurgerilor apoase ale ochilor.

Citeste tot articolul pe Stiri.co

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata