Remedii naturiste pentru tuse

Tusea va poate crea probleme, aceasta fiind comuna in orice sezon. Este important sa tratati cat mai rapid tusea, astfel incat sa scapati de aceasta problema si ea sa nu se agraveze. Tusea poate fi umeda, seaca si mixta.

Tusea umeda este o tuse din piept, cea seaca este considerata a fi o tuse „din gat”, iar cea mixta apare ca o consecinta a unui tratament incomplet. Pentru tusea seaca, este recomandat sa optati pentru extract de cimbrisor, dar si miere sau ceai de scai vanat.

Dezinfectantele locale pe baza de salvie sunt si ele apreciate in cazul acestui tip de tuse. Atunci cand va confruntati cu tusea umeda, este bine sa aveti in vedere un extract de ciubotica-cucului.

Acest extract va avea un efect calmant si decongestiv. Mai puteti tine cont si de ceaiurile de nalba si tei, aceste ceaiuri actioneaza asupra acestui tip de tuse si va veti simti mult mai bine.

Se recomanda si sa optati pentru antiinflamatoare astfel incat sa scapati de acest tip de tuse. In cazul in care vedeti ca tusea nu dispare, chiar daca ati incercat mai multe tratamente, va puteti adresa medicului. Acesta va sti ce sa va ofere si va va recomanda anumite lucruri, astfel incat sa reusiti sa scapati cu usurinta de tusea aceasta.

Daca transpirati excesiv si aveti febra pe timp de noapte, puteti cere sfatul medicului pentru ca e posibil sa aveti si alte probleme de sanatate mai grave. Tineti mereu cont de toate aceste lucruri extrem de importante.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata