Sanatatea este afectata grav in aceasta perioada din cauza schimbarilor bruste de temperatura

Schimbarile neasteptate de temperatura afectează organismul uman, atrag atentia medicii. In mai putin de 24 de ore, la Galati, cat si in alte zone din tara, s-a inregistrat o diferenta de 18 grade. O asemenea scadere brusca atrage dupa ea probleme de sanatate, spun specialistii. Asadar, creste riscul aparitiei astmului, afectiunilor pulmonare si respiratorii, dar si al alergiilor sau depresiei.

Daca sambata, faleza Dunarii era plina de localnici care au iesit sa profite de vremea frumoasa, de duminica situatia s-a schimbat radical.

Medicii spun ca organismul uman a inceput sa isi piarda capacitatea de adaptare la fluctuatiile de temperatura. Atunci cand corpul este slabit, efectele asupra sanatatii pot fi destul de grave.

„Persoanele cu sistemul imunitar scazut pot fi vulnerabile in aceasta perioada la variatiile de temperatura, aparand infectii mult mai usor decat la persoanele sanatoase si trebuie sa avem grija cum ne imbracam, sa ne hidratam corespunzator”, relateaza Valentin Boldea, medic de familie.

Cei mai afectati de aceste diferente mari de temperatura de la o zi la alta sunt copiii si batranii cu afectiuni cronice.

Saptamana aceasta, toata tara va fi curpinsa de un val de frig si ninsori.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata