Spital nou la marginea Bucurestiului

Peste 5 ani, bucurestenii vor avea un nou spital de urgenta. 130.000 de metri patrati in care se vor muta trei spitale importante. Cladirile vor fi ridicate la marginea Capitalei, spre Targoviste. Cetatenilor Bucuresteni le este frica ca vor ajunge cu dificultate acolo, din cauza aglomeratiei si a absentei mijloacelor de transport. Autoritatile ii linistesc spunandu-le ca pe acolo va trece metroul candva.

Noul spital de urgenta va avea spatii de cazare pentru medici, o baza de ambulante si heliport. Lucrarile vor incepe primavara viitoare pe un teren aflat pe soseaua Bucuresti-Targoviste, spre Mogosoaia.

Spitalul va avea 1015 paturi si 37 de sali pentru operatii. Lucrarea este de aproximativ 300 de milioane de euro si va fi gata in octombrie 2023.

Spitalul Floreasca, Spitalul de Arsuri si Sectia de Pediatrie de la Institutului National pentru Sanatatea Mamei si Copilului vor fi mutate la marginea Bucurestiului in noile cladiri.

Traficul infernal din Capitala ii sperie pe bucuresteni cand se gandesc la amplasarea noului spital „Este destul de departe, o jumatate de ora tot vom facem in caz de urgenta.”

„Suntem aproape de centura, speram ca in cinci ani centura sa fie cu patru benzi peste tot. Este o statie de metrou la circa 400 de metri, am vorbit cu ei sa ne facă o statie, cand vor continua cu Mogosoaia”, spune Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1.

La fel cred si doctorii. Asteapta aparatura medicala performanta pentru ca, oricum, spun ei, cazurile grave ajung la camera de urgenta cu ambulanta.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata