Tensiunea arterială poate fi măsurată cu ajutorul unei aplicaţii descărcate pe telefonul mobil

19

Tensiunea arterială va putea fi măsurată cu ajutorul unei aplicaţii care poate fi descărcată gratuit pe telefonul mobil de pe site-ul tensiuneamea.ro.

Astfel, orice posesor de telefon mobil cu sistem de operare de tip iOS şi Android poate descărca gratuit aplicaţia „Tensiunea Mea”, prin care utilizatorii îşi pot monitoriza valorile tensiunii odată depistate cu ajutorul unui tensiometru electronic. Valorile obţinute se înregistrează în tabele, iar prelucrarea acestora se face automat.

„Există trei modalităţi ca să ştii dacă un pacient este hipertensiv sau nu, sau dacă tratamentul lui este corect sau nu. Una este măsurarea tensiunii arteriale în cabinetul medicului, al doilea este determinarea pe 24 de ore cu nişte aparate şi a treia este autodeterminarea la domiciliu”, a afirmat luni preşedintele Societăţii Române de Cardiologie, Gabriel Tatu Chiţoiu, cu prilejul lansării aplicaţiei de auto-diagnostic al hipertensiunii arteriale dezvoltată pentru dispozitivele cu sisteme de operare iOS şi Android.

El a spus că dintre cele trei modalităţi cea mai bună valoare predictibilă pentru evenimente coronariene sau evenimente cardiovasculare este auto-măsurarea la domiciliu.

„Tensiunea arterială pe care şi-o măsoară singur pacientul acasă este cea care spune adevărul despre statutul său de hipertensiv sau dacă este controlată sau nu”, a explicat medicul.

Specialiştii atenţionează că bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces a populaţiei din România, astfel că 60% din decesele înregistrate sunt datorate acestor boli, cu peste 10% mai mult faţă de media europeană. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata