Test auto-administrabil pentru depistarea HIV fără prescripție medicală.

  • Autotestul este distribuit în România de Mylan și poate fi achiziționat fără prescripție medicală, fiind susținut de materiale de informare şi servicii de consiliere
  • Primul autotest ce beneficiază în lansare de un parteneriat cu UNOPA şi susținerea Institutului Naționalde Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”
  • Dispozitiv medical lansat în cadrul campaniei de promovare a importanței testării și depistării precoce a infecției cu HIV, „Ești negatHIV? Testează-te și fii sigur!” #testareHIV

Testul autoadministrabil pentru depistarea HIV dintr-o singură picătură de sânge din deget este disponibil acum în farmaciile din România (şi on-line pe site-urile acestora), fiind distribuit în exclusivitate de compania Mylan şi beneficiind la lansare de o colaborare cu asociația de pacienți UNOPA – Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA, precum şi de susținerea Institutului Naționalde Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”.

„Suntem mândri să introducem pe piața din România un produs atât de important pentru sănătatea pacienților. Pentru Mylan, care de 10 ani se dedică combaterii HIV/SIDA prin dezvoltarea de tratamente de calitate, era firesc să ne implicăm în a pune la dispoziție instrumente de screening, care să crească rata de testare. Misiunea noastră este de a oferi pacienților acces la asistența medicală de cea mai bună calitate și, prin intermediul acestui test dorim să oferim tuturor posibilitatea de a se ajuta pe ei înșiși și pe alții”, spune Adrian Grecu, Director General Mylan România.

Testul autoadministrabil HIV (autotest VIH®) este un dispozitiv medical ce se eliberează fără prescripție medicală.

Fiecare kit de testare va fi furnizat împreună cu un prospect informativ despre test și utilizarea acestuia, dar și despre servicii de consiliere, puse la dispoziție de către personalul asociației de pacienți UNOPA. În plus, Mylan oferă farmaciștilor oportunități de instruire, astfel încât testul autoadministrabil pentru depistarea HIV să poată oferi servicii complete.

Dispozitivul medical este produs de compania franceză AAZ-LMB şibeneficiază de marcaj CE încă de la începutul anului 2015. Mai mult, produsul a câștigat anul trecut, în Franța, premiul Galien – cea mai importantă recunoaștere din domeniul descoperirilor medicale, considerat echivalentul Premiului Nobel în domeniul farmaceutic. În prezent, acesta este comercializat în Franța (lansat în 2015) şi Italia (lansat în 2016).

Continuarea pe News24.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata