Un nou studiu sugerează legătura între alergiile la arahide şi astm

Copiii care suferă de astm pot avea alergie la arahide sau să fie sensibili la alune, fără să știe acest lucru, potrivit unui studiu prezentat duminică la American Thoracic Society International Conference care se desfășoară între 15 și 20 mai la Denver, Colorado, informează time.com.

Dr. Robert Cohn, director medical de boli pulmonare la Spitalul de copii din Dayton și echipa sa au studiat 1.517 copii care au ajuns la o clinică pulmonară de la Spitalul de Copii Mercy din Toledo, Ohio, pentru probleme respiratorii și au primit un diagnostic confirmat de astm. Interesant este că un procent de aproximativ 11% dintre acești copii știau că au alergie la arahide. Mulți dintre copiii din acest studiu s-au întors la clinică și au făcut un test de sânge pentru a-i testa dacă sunt alergici la arahide, iar 22% au ieșit cu rezultat „pozitiv”.

Cercetătorii au constatat apoi că mai mult de jumătate dintre cei 22% de copii care au ieșit „pozitiv” la test nu bănuiau că aveau vreo alergie sau sensibilitate la alune, sugerând că persoanele care lucrează cu copii suferinzi de astm bronșic ar putea dori să fie mai conștienți de anumite lucruri cu privire la starea lor de sănătate.

„Nu cred că acelor copii cu alergie la arahide li s-ar fi putut pune un diagnostic greșit de astm. Lucrurile stau cel mai probabil invers. Copiii cu astm bronșic ar putea să nu fie cunoscuți ca având o sensibilitate la arahide”, spune Cohn într-un email trimis revistei Time. „Părinții copiilor cu astm ar trebui să înțeleagă că pot exista medicamente pentru astm care nu sunt recomandate copiilor cu alergii la arahide”, a mai spus sursa citată. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata