Vaccinul Pfizer poate fi acum păstrat în frigider mai mult timp, spune autoritatea de reglementare a medicamentelor din UE

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană a declarat că vaccinul Pfizer Covid poate fi acum păstrat la temperatura frigiderului, mult mai mult decât se recomanda anterior.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a spus că odată ce vaccinurile s-au dezghețat, flacoanele nedeschise ar putea fi păstrate în frigider timp de până la o lună.

Limita actuală este de doar cinci zile.

Se așteaptă ca flexibilitatea sporită să aibă un impact semnificativ asupra desfășurării vaccinului în întreaga Uniune Europeană.
Nevoia de transport și depozitare la temperaturi foarte scăzute a fost unul dintre dezavantajele majore ale dezelor vaccinului Pfizer.

Cerințele anterioare de depozitare pentru vaccinurile Pfizer le-au făcut să fie mai greu de utilizat în unele părți ale lumii.

În februarie, Statele Unite au aprobat depozitarea și transportul vaccinului Pfizer la temperaturi standard la congelator de -15 până la -25C timp de până la două săptămâni, spre deosebire de între -80 și -60C, pe care le solicită de obicei.

La începutul acestei luni, Canada a autorizat utilizarea vaccinului Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, devenind prima țară care a făcut acest lucru pentru acea grupă de vârstă.

Sursa: BBC
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata