VelvetDental le propune pacientilor sai solutii optime pentru implant dentar si fatete dentare

La VelvetDental toti pacientii gasesc o gama completa de servicii stomatologice de ultima generatie. Fie pentru ingrijirea dentara de baza, fie pentru mai multe tratamente specializate, echipa de profesionisti calificati asigura rezultate optime, fara repros.

Intre cele mai frecvent intervetii stomatologice asigurate in clinica se numara implantul dentar si aplicarea fatetelor dentare.

Implantul dentar

Un implant dentar este un inlocuitor artificial perfect pentru un dinte natural, capabil sa sustina o coroana dentara, o punte dentara sau o proteza detasabila. Implanturile dentare sunt fabricate din titan, un material bine tolerat de corpul uman si care se integreaza usor cu tesutul osos. Intr-o anumita perioada de timp, implantul dentar se integreaza in os si ofera un suport puternic si durabil pentru inlocuirea dentara efectuata. Daca este necesar sa se inlocuiasca mai multi dinti, poate fi pregatit un pod de implant dentar sau un pod complet de implant dentar. In unele cazuri, cand nu exista suficient os pentru a sustine implanturile dentare, este necesara o ridicare a sinusurilor sau o grefa osoasa.

Care sunt beneficiile unui implant dentar? Intrebarea necesita un raspuns amplu, insa rezumand:

 • Reprezinta o solutie perfecta pentru a inlocui protezele detasabile;

 • Nu afecteaza dintii sanatosi;

 • Este bine tolerat de organismul uman;

 • Este o solutie care va dura pana la sfarsitul vietii;

 • Nu corodeaza, nu este toxic;

 • Nu produce nicio reactie alergica.

In plus, implanturile dentare le permit celor care le poarta sa manance, sa mestece, sa vorbeasca, sa zambeasca cu incredere, ca si cum noii dinti ar fi naturali.

Implanturile dentare pot fi plasate in maxilarul pacientilor de orice varsta, cu conditia ca acestia sa aiba cantitate si o calitate suficienta a osului. Majoritatea pacientilor care respecta igiena orala sunt candidati ideali pentru implanturile dentare.

Conditiile in care implanturile dentare nu pot fi plasate sau conditiile care exista un anumit risc (respingerea implantului dentar) includ:

 • Fumatul in exces: impiedica si incetineste procesul de vindecare;

 • Consumul excesiv de alcool: intrerupe procesul de vindecare al gingiilor;

 • Bolile parodontale: Aceste boli trebuie tratate inainte de implantarea dentara, deoarece pot duce la pierderea osoasa;

 • Pacientii imunocompromisi: pacientii care iau steroizi, sufera radioterapie, pacientii cu boli autoimune.

Fatete dentare

Un alt serviciu pe care numeroase persoane il solicita la VelvetDental consta in aplicarea fatetelor dentare. Exista numeroase avantaje care sustin decizia de a opta pentru fatete dentare, intre acestea:

 • Schimbarea culorii dintilor – uneori, dintii pot fi de culoare cafenie, fie natural, fie datorita stilului de viata (fumat, cafea etc.) sau tratamente medicale (de exemplu, absorbtia repetata a unor doze mari de antibiotice). Albirea traditionala nu poate fi suficienta sau nu aduce rezultate pozitive pentru cele mai dificile cazuri. Singura solutie eficienta in astfel de cazuri sunt fatetele dentare!

 • Schimbarea formei dintilor – dintii pot fi in mod natural prea mici, prea scurti, rupti sau fisurati din cauza unor accidente din viata de zi cu zi. Aceasta tehnica poate transforma forma zambetului si poate armoniza eficient aceste diferente.

Site-ul velvetdental.ro este locul in care oricine doreste se poate informa complet in ceea ce priveste serviciile de stomatologie pe care clinica le ofera!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata