Castelul lui Dracula din România oferă turiștilor posibilitatea vaccinării cu Pfizer

Vizitatorii castelului lui Dracula sunt înțepați cu ace mai degrabă decât cu colți, după ce un centru de vaccinare Covid-19 a fost înființat în locația din Transilvania.

Medicii oferă doze de vaccin Pfizer tuturor celor care vizitează Castelul Bran, existent din secolul al XIV-lea.

Face parte dintr-o acțiune guvernamentală de a încuraja mai mulți români să se vaccineze.

Unii cred că, castelul a inspirat vizuina vampirului din romanul iconic Dracula, al lui Bram Stoker.

România a înregistrat puțin peste un milion de infecții de când a început pandemia și aproape 29.000 de decese.

Guvernul țării declară că dorește să vaccineze 10 milioane de oameni până în septembrie, dar aproape jumătate dintre români spun că nu sunt înclinați să primească vaccinul- unul dintre cele mai înalte niveluri de ezitare din Europa, potrivit unui sondaj realizat de Globesec.

Castelul Bran speră că inițiativa sa unică va contribui la creșterea numărului de vaccinări. În fiecare sfârșit de săptămână din mai, oricine se poate prezenta fără o programare pentru a obține o doză de vaccin și, de asemenea, primește intrarea gratuită la expoziția castelului, care conține 52 de instrumente medievale de tortură.

„Ideea … a fost să arăt cum oamenii erau chinuiți în urmă cu 500-600 de ani, în Europa”, a declarat directorul de marketing al castelului, Alexandru Priscu, pentru agenția de presă Reuters.
Există, de asemenea, speranța că serviciul va aduce mai mulți oameni la castelul din Munții Carpați ai României, unde numărul turiștilor a scăzut în timpul pandemiei.

Castelul se ridică dramatic din pădurile de la poalele munților Carpați, la 170 km nord de București. A fost asociat cu vampirul lui Stoker, contele Dracula, deoarece se crede că l-a inspirat pe infamul prinț Vlad Țepeș, pe care se baza Dracula.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata