Mai mult de jumătate dintre cele mai mari 100 de bănci din lume au investit deja în crypto sau blockchain

26

Un număr de 55 dintre cele mai mari 100 de bănci din lume au investit deja în crypto sau blockchain.

Astfel, Barclays, Goldman Sachs și Citigroup se numără printre cei mai activi investitori, în vreme ce JPMorgan și BNP Paribas au făcut investiții multiple, conform Cointelegraph.

În conformitatea CoinMarketCap, valoarea de piață a criptomonedelor a depășit 2.000 de miliarde de dolari pentru prima dată în ultimele 3 luni.

În contextul financiar, valoarea tuturor criptomonedelor existente a trecut duminică peste pragul de 2.000 de miliarde de dolari, pentru prima oară de la jumătatea lunii mai.

De altfel, această evoluție a fost susținută de bitcoin, cea mai cunoscută criptomonedă, care a revenit peste prețul de 48.000 de dolari. Totodată, ether – a doua criptomonedă ca importanță, în ultimele 24 de ore, a atins un maxim de 3.336,78 de dolari.

Săptămâna trecută, Senatul SUA a votat în favoarea unui plan de investiții în infrastructură în valoare de 1.200 de miliarde de dolari. Acesta propune și o serie de cerințe de raportare pentru brokerii de criptomonede.

Deși aceste cerințe ar putea fi punctul de plecare al unor reglementări mai aspre pentru tranzacțiile cu criptomonede, unii analiști consideră că acestea sunt benefice pe termen lung și semnalează faptul că legiuitorii iau în serios piața monedelor virtuale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata