O nouă șansă în educație

Pentru cel de-al treilea an continuăm furnizarea serviciilor sociale prin intermediul proiectului ”O nouă șansă în educație”, implementat cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași.

Toate acțiunile acestui proiect urmăresc să contribuie la reducerea abandonului școlar în rândul copiilor aflați în dificultate din cele două comunități defavorizate din Iași: zona Șes Bahlui – cartier Dacia și zona căminelor Cantemir.

Cum?

60 de copii aflați în dificultate vor beneficia de serviciile de recuperare psiho-socioeducațională oferite în cadrul celor două Centre Educaționale ale Asociației Salvați Copiii Iași. Activitățile derulate vor asigura copiilor un mediu propice pentru recuperare și dezvoltare, pentru construirea unor norme de relaţionare, dar și pentru însuşirea unor abilităţi necesare integrării lor sociale.

Copiilor li se vor alătura ca beneficiari și părinții, aceștia urmând să beneficieze de activități
informative privind importanța educației și a respectării drepturilor copiilor.
Abordarea inovativă a serviciilor sociale propuse prin proiect, integrează cele două dimensiuni ale
intervenţiei: recuperare psiho-socio-educaţională a copiilor aflaţi în dificultate, în paralel cu dezvoltarea
abilităţilor parentale.

Valoarea totală a proiectului este de 161.000 lei, din care 144.900 lei reprezintă finanţare nerambursabilă, iar 16.100 lei reprezintă contribuţia beneficiarului.

Informaţii suplimentare despre proiect puteți obține de pe site-ul sau de la d-na Ana Vieru – manager proiect, Asociaţia Salvaţi Copiii Iaşi, tel/fax:
0232 219 986, e-mail: [email protected]

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata