Teatru National Bucuresti, cea mai noua victima

ZERO interes pentru cultura!
Guvernul Dancila blagosloveste mii de primari cu pensii speciale care o sa ne coste sute de milioane de euro, dar, pe partea cealalta, cultura este complet lasata la o parte. Dupa rectificari bugetare, zeci de tehnicieni au fost dati afara de la Teatrul National Bucuresti, iar “epurarea” va continua, din pacate.

Tristul anunt a fost facut de regizorul Radu Afrim.

“Azi au fost dati afara din Teatrul National Bucuresti zeci de tehnicieni – masinisti, luministi, oameni de la sunet, video, cabiniere, recuziteri etc). Adica fix oamenii necesari facerii si pastrarii unor spectacole (intr-un teatru cu 6 sali). Exista in TNB zeci de oameni inutili despre care de cate ori intreb “cu ce se ocupa asta”? nimeni nu stie sa-mi raspunda. Sunt sigur ca de acestia nineni nu s-a atins. Asa cum nu s-a atins nici de actorii angajati care nu joaca de ani de zile nimic dar iau salarii uriase. Sistemul nu e ok, nu e ok deloc, sunt sigur ca infectia asta se va extinde si la celelalte teatre, deja e dificil de tot sa scoti in Romania un spectacol de care sa nu-ti fie rusine din punct de vedere tehnic, care sa sune si sa arate cat de cat european. Ce e de facut? Pe cine intereseaza?”, se intreaba, retoric, regizorul.

Primaria Bucuresti a somat, recent, Teatrul Evreiesc sa reduca bugetul, altfel urmand ca acesta sa fie retezat fara niciun fel de interes fata de cultura. De cealalta parte, Gabriela Firea si-a marit salariul, a plecat in concediu si continua sa sustina zecile de companii infiintate ilegal.

sursa wall-street.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata