Tichetele sociale din Programul „Sprijin pentru România” vor fi acceptate ca metodă de plată în toate magazinele Lidl din țară

51

Românii care beneficiază de tichetele sociale din Programul „Sprijin pentru România” , acestea vor fi acceptate ca metodă de plată în toate magazinele Lidl din țară, conform informațiilor transmise într-un comunicat.

Această metodă se aplică începând cu data de 10 august. Momentan, se va putea face plata doar cu tichetele sociale emise de Sodexo și UP România.

Trebuie menționat că se pot achiziționa doar produse alimentare cu ajutorul acestor carduri. Produsele din celelalte categorii disponibile în magazinele Lidl România se vor plăti separat, prin orice altă metodă de plată acceptată de retailer.

Plata cu tichetele sociale este disponibilă și în toate magazinele Kaufland

De la începutul lunii august, plata cu tichetele sociale din programul „Sprijin pentru România” este disponibilă în toate magazinele Kaufland din țară. În primă etapă, sunt acceptate cardurile sociale emise de Sodexo și Up România.

Plata la casele de marcat se efectuează ca plata cu orice alt card. Cardul social pentru alimente permite plăți contactless, încă de la prima tranzacție, prin apropierea sa de terminalul POS.

Cardurile sunt alimentate de către autorități la fiecare două luni cu câte 250 de lei, în patru tranșe, până la sfârșitul anului.

Din punct de vedere reglementar, se interzice utilizarea cardului în alte scopuri decât cele pentru care a fost emis, în caz contrar se sancționează conform legii.

În altă ordine de idei, un comunicat transmis de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) arată că toate cardurile sociale vor fi alimentate în ziua de 8 septembrie cu a doua din cele patru tranșe în valoare de câte 250 de lei, pentru achiziția de alimente și mese calde.

În ţara noastră, reprezentanții Poștei Române se asigură în cursul acestei săptămâni că nu sunt beneficiari eligibili care să nu fi primit cardul, inclusiv cei care inițial nu au fost găsiți la domiciliu sau care nu au răspuns avizării.

În cazul în care sunt persoane care nu sunt sigure că se află pe lista beneficiarilor eligibili, menționăm că întrebările referitoare la acest aspect trebuie adresate Ministerului Muncii și Solidarității Sociale. Cât despre informațiile referitoare la cardurile care nu au putut fi livrate, acestea pot fi solicitate Poștei Române.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata