Tratamentele de combatere a ţânţarilor, in bucuresti, vor începe pe 5 mai

15

Primăria Municipiului Bucureşti informeaza prin intermediul unui comunicat, ca incepând cu data de 5 mai, vor fi demarate tratamentele de combatere a ţânţarilor din Capitală.

„Compania Municipală Eco Igienizare va acţiona pe întreg teritoriul Municipiului Bucureşti, utilizând toate utilajele din dotare. Astfel, se va interveni în toate parcurile din Capitală, pe aliniamentele stradale, scuaruri, spaţii verzi, cimitire, unităţi militare, zone cu vegetaţie abundentă, inclusiv în spaţiile mai puţin accesibile (străduţe, spaţii verzi din zone rezidenţiale, parcuri de mici dimensiuni)”, precizează sursa citată.

Vor fi folosite 12 maşini de mare capacitate (ULV) şi 6 maşini dotate cu atomizoare şi foggere.

PMB subliniază că se va interveni concomitent în toate sectoarele Capitalei, cu câte două maşini de mare capacitate- tip ULV – şi o maşină dotată cu atomizoare.

Prin expunerea unor afişe amplasate la vedere, acţiunile de combatere a ţânţarilor se vor desfăşura în intervalul orar 21.30 – 4.30 şi vor fi realizate cu informarea prealabilă a populaţiei, cu 24 de ore înainte.

Substanţa folosită este insecticidul Microsin, fără efecte adverse asupra mediului înconjurător şi asupra organismului uman,  un produs avizat de Ministerul Sănătăţii pentru utilizarea la exterior, în zone rezidenţiale şi recreaţionale, menţionează PMB.

„Pentru anul 2020, în Planul Unitar de Acţiune, aprobat de Primăria Municipiului Bucureşti, sunt prevăzute 14 tratamente de combatere a ţânţarilor adulţi, care vor acoperi toate sectoarele Capitalei. Reamintim că, în scopul prevenirii înmulţirii insectelor dăunătoare, în data de 9 aprilie au fost deja demarate acţiunile de combatere a larvelor de ţânţari şi a căpuşelor, în zonele lacurilor din Capitală şi pe spaţiile verzi. Tratamentele de larvicidare şi de combatere a căpuşelor se efectuează zilnic, în intervalul orar 8.00-16.00”, se arată în comunicat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata