Twitter lansează emoji-urile „Milk Tea Alliance” pe măsură ce mișcarea crește

Gigantul social media Twitter a lansat joi un emoji pentru Milk Tea Alliance, o mișcare globală pro-democrație online care a unit militanții anti-Beijing din Hong Kong și Taiwan cu protestatarii din Thailanda, Myanmar și nu numai.
Activiștii au salutat anunțul emoji – o ceașcă albă pusă pe un fundal de trei culori reprezentând diferite nuanțe de ceai cu lapte din Thailanda, Hong Kong și Taiwan – pentru prima aniversare a mișcării.

Alianța ”ceaiului de lapte” a izvorât dintr-un război pe Twitter care a izbucnit după ce naționaliștii chinezi au acuzat un tânăr actor thailandez și pe prietena sa că susțin democrația în Hong Kong și independența taiwaneză.

Este numit după o pasiune comună pentru băuturile dulci de ceai din cele trei locuri.

Utilizarea hashtagului a atins un nou nivel în februarie, după lovitura militară din Myanmar, unde protestatarii care au folosit hashtagul au adunat sprijinul regional.

„Am văzut peste 11 milioane de tweets cu hashtagul #MilkTeaAlliance în ultimul an”, a declarat Twitter într-un anunț care a împins hashtagul printre cele mai populare tendințe din Thailanda, Hong Kong și Taiwan, joi.

Anterior, Twitter a lansat emoji-uri pentru mișcările #MeToo și #BlackLivesMatter.
Emoji-urile de pe Twitter au arătat recunoaștere globală și au acordat o mai mare credibilitate mișcării de tineret, a declarat activistul proeminent thailandez Netiwit Chotiphatphaisal, una dintre vocile principale ale alianței.

„Este important, deoarece arată tinerilor care luptă pentru democrație că lumea este alături de ei și au un impact”, a spus Netiwit pentru Reuters. „Este un semn că activismul online poate merge mult mai departe”.

Twitter este blocat în China și susținerea aparentă a unei mișcări cu un puternic curent de opoziție față de Beijing este puțin probabil să-i afecteze afacerea, a declarat James Buchanan, lector la Colegiul Internațional al Universității Mahidol din Bangkok.

„Twitter are multe de câștigat apelând la tinerii de pe piețele asiatice, care le sunt deschise”, a spus el.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata