Ultimul studiu realizat ne arată de ce oamenii devin mai proști

Secolul XX ne-a demonstrat că oamenii au realizat multe lucruri bune, dar și unele mai stupide. Chiar și așa, testele IQ au arătat o creștere a inteligenței.

Din păcate, în zilele noastre, oamenii devin proști. De ce se petrece acest lucru? Cercetătorii nu pot da un răspuns clar cu privire la acest fenomen însă rezultatele ultimelor cercetări conduse de către ei sunt teribile! Se pare că în ultimii ani, inteligența oamenilor a început să scadă drastic. Jurnaliștii de la inc.com, care au luat și ei parte la acest studiu, sunt de părere că un factor care contribuie la acest fenomen sunt dietele alimentare ale oamenilor.

Există posibilitatea ca inteligența noastră să fie afectată de alimentele pe care le achiziționăm din comerț. Înafară de restul organelor, alimentele procesate pe care le consumăm ne afectează și creierul. Un alt lucru esențial, internetul și noile tehnologii ce ne captivează în permanență sunt și ele factori ce i-au făcut pe oameni să își piardă din capacitatea creierului.

Cercetătorii au avut la bază testul Flynn, ce reprezintă o creștere de 3 puncte pe deceniu al IQ-ului. Ei bine, acest lucru a luat sfârșit conform Proceedings of the National Academy of Sciences. După ce cercetătorii au analizat 730.000 de teste au ajuns la concluzia că testul Flynn a avut apogeul în anul 1970.

Din acel moment, trendul este într-o continuă scădere. Oamenii chiar devin proști însă nu se știe cu exactitate cauza.

„Este cea mai convingătoare dovadă de până acum că efectul Flynn s-a inversat. Dacă plecăm de la asumpția că modelul lor este corect, rezultatele sunt impresionante și destul de îngrijorătoare ”, a declarat Stuart Ritchie, psiholog la Universitatea din Edinburgh, pentru The Times.

La acest studiu au luat parte bărbați norvegieni cu vârstele cuprinse între 18 și 19 ani care au fost nevoiți să dea testul IQ pentru recrutarea în armată deoarece în Norvegia acest stagiu este obligatoriu.

O concluzie temporară a cercetătorilor susține că de vină ar fi accesul continuu la internet. Se pare că mass media, internetul și noile tehnologii ar afecta de fapt intelectul. Părinții nu se mai ocupă de creșterea copiilor așa cum era în urmă cu 50-60 de ani, acesta fiind un alt aspect important. Pe atunci copiii ieșeau mult mai mult afară și de asemenea și citeau mai mult.

 

 

Sursa: ciao.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata