Drepturi TV Premier League: radiodifuzorii sunt de acord să renunțe la înțelegerea existentă

Premier League a fost de acord să renunțe la contractul de televiziune existent cu radiodifuzorii.

Noul acord cu Sky Sports, BT Sport, Amazon Prime Video și BBC Sport va fi valabil în perioada 2022-2025.

Tranzacția actuală de 4.7 miliarde de lire sterline, convenită în 2018, a reprezentat o scădere a valorii cu 10%.

Guvernul a aprobat acordul „în principiu” cu un „ordin de excludere” în temeiul actului de concurență, care permite ligii să se reînnoiască fără procesul său normal de licitație.

„Având în vedere impactul dăunător al pandemiei Covid-19 în întreaga piramidă de fotbal engleză, Premier League a putut demonstra guvernului motive excepționale și convingătoare ale Ordinului de excludere”, a spus liga.

Cluburile au fost îngrijorate de faptul că ar putea exista o altă scădere a valorii dacă licitația obișnuită pe piață deschisă va începe așa cum era planificat luna viitoare.

Valoarea drepturilor pentru ligile interne din Europa pare, de asemenea, să fi atins punctul culminant.

Premier League spune că reînnoirile vor oferi certitudine financiară cluburilor profesionale și, de asemenea, vor permite să se acorde o finanțare suplimentară de 100 de milioane de lire sterline cluburilor de-a lungul piramidei de fotbal în următorii patru ani.

Finanțarea suplimentară va fi disponibilă pentru mai mult de 1.000 de cluburi din sistemul Ligii Naționale, fotbalul feminin, cluburile EFL League One și League Two și Fundația Football.

De asemenea, va sprijini o serie de proiecte la nivel de fotbal, inclusiv activitatea Premier League privind luptele în fotbal, antidiscriminare și grupurile de fani.

Directorul executiv al Premier League, Richard Masters, a declarat: „Dorim să ne exprimăm recunoștința față de partenerii noștri de difuzare pentru angajamentul lor continuu față de Premier League și sprijinul pentru piramida fotbalului.

„Covid-19 a avut un impact semnificativ asupra fotbalului, iar reînnoirile cu partenerii noștri din Marea Britanie vor reduce incertitudinea, vor genera stabilitate și vor promova încrederea în piramida fotbalului”.

Ca parte a noii înțelegeri, BT Sport spune că, pentru a ajuta la aglomerarea echipamentelor, își vor schimba jocul de sâmbătă la prânz într-un slot de seară, când echipele implicate au jucat în Europa miercurea precedentă.

Sursa: BBC
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata