Finala Ligii Campionilor: Portugalia ar putea găzdui finala, mai degrabă decât Wembley

Portugalia este un candidat puternic pentru a găzdui finala Ligii Campionilor.

Uefa, oficialii guvernului britanic și Asociația de Fotbal s-au întâlnit pentru a discuta despre mutarea jocului dintre Chelsea și Manchester City de la Istanbul.

Uefa a decis că va fi mutat după ce Turcia a fost inclusă pe lista roșie de călătorie a Angliei, ceea ce înseamnă că fanii nu pot călători.

Portugalia se află pe lista verde, astfel încât fanii ar fi autorizați să participe pe 29 mai.

Meciul ar putea fi încă disputat la Wembley, dar ar necesita o schimbare majoră din partea guvernului, care până acum nu a reușit să ajungă la un acord cu Uefa.

Organismul de conducere al fotbalului european simte în Portugalia că va fi mai ușor să obțină accesul pentru sponsori și radiodifuzori, care ar trebui să fie despăgubiți dacă nu ar putea participa la meci.

Porto a fost menționat ca un loc potențial, dar se înțelege că Lisabona, care a găzduit finala de anul trecut, este, de asemenea, o posibilitate.

Călătorii din Anglia către țările din lista verde trebuie să respecte regulile înainte de plecare, dar nu trebuie să stea în carantină la întoarcere.
Cetățenii britanici care se întorc din țările din lista roșie trebuie să facă o carantină la un hotel aprobat de guvern, timp de 10 zile.

O astfel de carantină ar avea un impact asupra jucătorilor implicați în Euro 2020, care începe pe 11 iunie.

Vineri, secretarul pentru transporturi Grant Shapps a declarat că țările din lista roșie Covid-19 „nu ar trebui vizitate decât în ​​cele mai extreme circumstanțe”.

Uefa spera să ofere ambelor cluburi câte un minim de 4.000 de bilete fiecare pentru meciul de la Stadionul Olimpic Ataturk.

Shapps a spus că FA este în discuții cu Uefa despre schimbarea jocului, dar că este „în cele din urmă o decizie pentru Uefa”.

Chelsea Supporters Trust a declarat că se va întâlni cu Uefa și va solicita mutarea finalei în Marea Britanie, în timp ce grupurile de fani din Manchester City au declarat că își vor reînnoi apelurile pentru a muta jocul de la Istanbul.

Există, de asemenea, o problemă de soluționat, deoarece Wembley este programat să organizeze finala play-off-ului Campionatului pe 29 mai. Cu toate acestea, se înțelege că EFL ar lua în considerare mutarea meciului dacă va fi solicitat de Uefa, iar consiliul său va face ultimul apel.

Sursa: BBC
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata