Nicușor Bancu, despre acuzațiile de rasism

 Universitatea Craiova s-a impus, pe teren propriu, în fața celor de la Viitorul, scor 3-1, dar victoria oltenilor a fost umbrită de un moment mai puțin plăcut. Jucătorii și secundul lui Hagi l-au acuzat pe căpitanul Craiovei, Nicușor Bancu, de rasism, la finalul partidei din etapa a 11-a a Ligii 1.

Potrivit antrenorului Cătălin Anghel și a lui Bogdan Țîru, Bancu i-ar fi adus olandezului Bradley de Nooijer ingurii cu tentă rasistă. Căpitanul Universității Craiova a reacționat la interviul de după meci.

„Nu cred că am spus așa ceva. A fost un clinci acolo cum este la fotbal. Am încercat să merg să îi despart, el se luase de Martic sau cine era acolo. M-am băgat mai mult în De Nooijer să îl lase. Au fost înjurături, dar nu am spus așa ceva. Toate înjurăturile au plecat de la banca de rezerve, că a lor era acolo.

Nu cred că au fost de la mine sau de la jucătorii noștri. Așa și eu pot să spun de ei că au zis. În momentul ăla nu pot să zic ă au fost. Pe fond de oboseală au fost înjurături. Și ei au înjurat și noi am înjurat. Nimic mai mult, nu îmi aduc altceva aminte. Dacă am greșit, nu mai țin minte, pe fond de oboseală poate să spun mai multe lucruri, dar nu cred că am spus așa ceva. Îmi cer scuze față de ei. Am fost puțin nervos că nu îmi ieșea jocul”, a spus Nicușor Bancu, al Digi Sport.

Cătălin Anghel: „Bancu a spus <Du-te în aia mă-tii de negru împuțit>”

Secundul lui Hagi, Cătălin Anghel, a precizat că la pauza meciului cu Universitatea Craiova, Nicușor Bancu, căpitanul gazdelor, l-a numit pe Bradley de Nooijer, fundașul său, „negru împuțit”. Văzând gestul adversarului, tehnicianul ar fi încercat să se adreseze arbitrilor prezenți pe tunel, însă tot el a fost cel care a fost eliminat, astfel că Viitorul a rămas și fără antrenor secund în repriza a doua.

„Când voiam să intru în vestiar, am fost oprit de arbitrul de centru și mi-a spus să nu mai ies pe bancă pentru că am fost eliminat. Pentru că aș fi adus injurii arbitrului de tușă. Se înșeală amarnic și nu înțeleg de ce se întâmplă asta. A fost o altercație, îmi pare rău pentru Bancu, a venit și a înjurat într-un fel în care nu vreau să reproduc. A spune <Du-te în aia mă-tii de negru împuțit>. A venit și arbitrul de tușă, i-am spus să îi zică centralului ce se întâmplă. I-am reprodus ce a zis. La pauză a zis domnul Șovre (n. red. – Octavian Șovre, arbitru de tușă) că i-am adus injurii. Eu doar i-am spus ce injurii i-a adus lui Brad (n. red. – Bradley De Nooijer). În fine, asta e. Am fost foarte mirat pentru că sunt un antrenor coleric, dar sunt și responsabil pentru ce spun. Dacă așa a considerat că trebuie să se întâmple, asta s-a întâmplat și asta e. O să răspund pentru ce am făcut. Nu vreau să mai zic nimic, dar mi se pare prea mult. Sunt foarte dezamăgit. Încă nu-mi vine să cred”, a declarat Cătălin Anghel, pentru DigiSport, la finalul partidei.

Universitatea Craiova a făcut rocada cu Viitorul Constanţa pe podiumul Ligii 1. Echipa lui Piţurcă a urcat pe locul secund, cu 22 de puncte, în timp ce trupa lui Hagi rămâne cu 21 de puncte, pe locul trei. Pe primul loc a rămas CFR Cluj, cu 24 de puncte.

În următoarea etapă, Universitatea Craiova va evolua tot pe teren propriu, împotriva lui Poli Iaşi. De asemenea, Viitorul Constanţa va primi vizita campioanei CFR Cluj.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata