Proprietarii Manchester United și Liverpool își cer scuze pentru propunerea Superligii Europene

Co-președintele Manchester United, Joel Glazer, spune că clubul „își cere scuze fără rezerve pentru neliniștile” provocate de Superliga Europeană propusă.

Comentariul public rar al americanului a venit după ce proprietarul Liverpool, John W Henry, și-a cerut scuze față de suporteri.

United, Liverpool și alte patru echipe din Premier League s-au retras din ESL după o reacție contrară.

„Nu am reușit să arătăm suficient respect pentru tradițiile sale adânc înrădăcinate”, a spus Glazer într-o scrisoare deschisă adresată fanilor.

Vechiul club de 50 de ani a recunoscut că eforturile „în încercarea de a crea o bază mai stabilă pentru joc” nu au respectat convențiile de promovare și retrogradare în cadrul piramidei fotbalistice mai largi.

„Pentru asta ne pare rău”, a spus el. „Acesta este cel mai mare club de fotbal din lume și ne cerem scuze fără rezerve pentru neliniștile provocate în ultimele zile.”

„Manchester United are o bogată moștenire și ne recunoaștem responsabilitatea de a trăi la înălțimea marilor sale tradiții și valori.”

Simon Stone, de la BBC Sport, a declarat: „Este rar ca Glazer să vorbească despre United. El a făcut un interviu cu MUTV la momentul preluării în 2005 – și atât.”

Întrebări și răspunsuri la Superliga Europeană: De ce a eșuat – și vor încerca cluburile din nou?
Glazer a spus că vor lucra pentru a „reconstrui relațiile” de-a lungul fotbalului „în vederea colaborării la soluții la provocările pe termen lung cu care se confruntă piramida fotbalului”.

„Ne dăm seama, de asemenea, că trebuie să comunicăm mai bine cu voi, fanii noștri, pentru că veți fi mereu în centrul clubului”, a continuat el.

Ducele de Cambridge, care este președintele Asociației de Fotbal, a declarat într-un tweet că este mulțumit că opoziția suporterilor fotbalului față de ESL a fost „ascultată și respectată”.
Henry și-a asumat singura responsabilitate pentru „negativitatea inutilă”, spunând: „În acest demers te-am dezamăgit. Proiectul propus nu avea să reziste niciodată fără sprijinul fanilor. În aceste 48 de ore ai fost foarte clar că nu va rezista. Te-am auzit. Te-am auzit.”

Ferran Soriano, director executiv al liderilor din Premier League, Manchester City – un alt club englez implicat în propunere – și-a cerut scuze într-un e-mail către suporterii clubului.

„Nu am reușit să ne reamintim legătura incasabilă dintre pasiunea fanilor noștri și dreptul de a avea ocazia de a avea succes. Este un adevăr care este fundamental pentru ADN-ul din Manchester City, iar consiliul de administrație regretă profund că a luat o decizie care a pierdut vederea valorilor istorice ale clubului „, a spus el.

„Am făcut o greșeală și ne cerem scuze sincer fanilor noștri pentru dezamăgirea, frustrarea și angoasa provocate de ultimele 72 de ore.”
Înainte de declarația lui Liverpool de confirmare a retragerii clubului, căpitanul Jordan Henderson spusese pe rețelele de socializare că „poziția colectivă” a părții sale este că nu doresc ca escapada să continue.

„Nu ne place și nu vrem să se întâmple”, a citat un mesaj care a fost postat și de mulți jucători de la Liverpool.
Managerul celor de la Reds, Jurgen Klopp, și mijlocașul James Milner și-au exprimat, de asemenea, opoziția față de planuri după meciul din Premier League de la Leeds, luni.

Într-un videoclip lansat de Liverpool, Henry și-a cerut scuze și lui Klopp, jucătorilor și directorului executiv Billy Hogan, promițând că va face tot posibilul pentru a recâștiga încrederea suporterilor.

„Nu au absolut nicio responsabilitate pentru această perturbare”, a adăugat Henry. „Au fost cei mai perturbați pe nedrept. Iată ce doare cel mai mult. Îți iubesc clubul și lucrează pentru a te mândri în fiecare zi.”
Directorul executiv al Manchester United Supporters ‘Trust, Duncan Drasdo, a declarat pentru BBC Sport: „Alungat de la proprietarii Manchester United, a pătat clubul. A fost deteriorat și au existat daune uriașe privind relația cu proprietarii de la multe dintre aceste cluburi și în unele cazuri ireparabile și vor trebui să facă ceva pentru a încerca să schimbe acest lucru. ”

Într-o declarație, grupul de susținători al Liverpool, Spirit of Shankly, a declarat că scuzele lui Henry au fost un „exercițiu de PR” care a fost „prea puțin, prea târziu”. Acesta a adăugat: „Avem nevoie de o schimbare fundamentală în guvernarea fotbalului. Una care să fie justă pentru întreaga piramidă fotbalistică, nu doar pentru elita răpitoare”.

Fostul extrem al Liverpool, John Barnes, a mers până la a sugera că trebuie introdus un plafon salarial pentru a asigura „condiții de concurență echitabile” pentru fiecare echipă din Premier League.

Șeful lui Southampton, Ralph Hasenhuttl, a spus: „Cred că a fost aproape cea mai proastă idee pe care am auzit-o vreodată. A subestimat puterea fanilor și cât de mult iubesc fotbalul și este pentru toată lumea. Suntem cu toții fericiți că prima bătălie este câștigată, dar cred că nu s-a terminat încă. ”

Președintele Crystal Palace, Steve Parish, a declarat pentru BBC Breakfast că planurile ESL erau o „tentativă de lovitură de stat” și a adăugat: „Ceea ce trebuie să facă Uefa este să înceapă să se ocupe de joc și să înceteze să păstreze aceste persoane și să încerce disperat să le țină sub control.”

Directorul executiv din Brighton, Paul Barber, a declarat că regulile trebuie „strânse semnificativ” pentru a se asigura că acest lucru nu se va mai întâmpla niciodată.

Când a fost întrebat dacă cele șase cluburi engleze ar trebui să fie pedepsite cu deduceri de puncte, el a spus programului Today al BBC Radio 4 că „este cu siguranță ceva la care Premier League și Asociația de Fotbal trebuie să se uite”.

Managerul West Brom, Sam Allardyce, a declarat că ideea unei Superligi a fost pur și simplu suspendată și fără „o mai bună protecție” vom vedea propuneri similare „din nou și din nou”.

Sursa: BBC
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata