Sunt fericit pentru clasarea mea

Alin Firfirică a ocupat locul 4 la Campionatele Mondiale de Atletism de la Doha, în finala la aruncarea discului. Sportivul legitimat la Steaua a obținut cel mai bun rezultat al României la acest nivel în ultimii ani. Implicit, și-a trecut în cont și cea mai bună performanță a carirerei la seniori.

În finală, Alin Firfirică a urcat pe locul 4 cu o performanță de 66,46 metri. Titlul mondial s-a câștigat cu 67,59 metri, încercare izbutită de Daniel Stahl (Suedia). “Sunt foarte fericit pentru clasarea mea. Am mers la această ediție de Campionat Mondial cu gândul de a ajunge în finală. Dupa ce m-am văzut în finală, obiectivul meu a fost să mă văd între primii 6. Însă locul 4 este…UAU! Este mai bine decât speram. Este puțin frustrant să stiu că am fost la câțiva centimetri de podium, însă trebuie să fiu realist. Debutul meu la o astfel de competiție a fost pur și simplu superb. Este munca mea. Sunt foarte mulțumit de ceea ce am realizat. Nu îmi poate reproșa nimeni nimic. Sunt convins că sunt pe drumul cel bun”, a declarat Alin Firfirică după finala de luni seara, pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Antrenoarea Daniela Costin a tras la rândul ei o concluzie: „A fost o finală grea, dar Alin a știut să facă față presiunii. Locul 4 este un rezultat excelent pentru el. Să nu uităm de vârsta pe care o are și să ținem cont și de faptul că Alin este la primul Campionat Mondial de seniori din carieră”.

Alin Firfirică: „Mi-am demonstrat că am șanse reale să aduc o medalie anul viitor, la Jocurile Olimpice de la Tokyo”
Alin Firfirică este deja calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo și ar putea fi una dintre suprizele delegației tricolore în 2020. El are doar 23 de ani, așadar încă are mult „spațiu” pentru a progresa. „După acest loc 4, mi-am demonstrat că am șanse reale să aduc o medalie anul viitor, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Mă bucur că am reușit să îmi fac familia, clubul și prietenii mândri de mine. Înainte de acest concurs am stat și am citit toate mesajele de încurajare, iar asta m-a motivat enorm. Este foarte plăcut să vezi că sunt oameni care apreciază cu adevărat munca pe care o depun pentru a-mi reprezinta țara cu fruntea sus!”, a mai spus Alin Firfirică.

România mai are șase reprezentanți la Mondialele de la Doha, iar cele mai bune șanse de a se remarca le are la lungime feminin, acolo unde Florentina Iușco și Alina Rotaru dețin performanțe de Top 6 mondial. Calificările vor avea loc sâmbătă, iar finala, duminică.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata