Tomas Ryde va rămâne selecționerul echipei națioanele de handbal feminin

 Tomas Ryde a demisionat marți, 1 octombrie, de la CSM București, dar își va continua activitatea la echipa națională, a fost informat Consiliul de Administrație în cadrul ședinței de miercuri, care a avut loc la București.

Cu această ocazie, a fost prezentat și programul primei reprezentative până la startul Campionatului Mondial din Japonia (30 noiembrie).

Tomas Ryde a surprins la începutul acestei săptămâni prin plecarea de la CSM București. Imediat după demisia anunțată au existat întrebări și în privința poziției antrenorului suedez la echipa națională. Selecționerul a informat clubul din Capitală că pleacă din motive personale. Motive care nu se „răsfrâng” însă și asupra primei reprezentative.

Naționala a avut meciuri cu multe emoții săptămâna trecută cu Ucraina și Insulele Feroe. Au apărut și anumite probleme în interiorul lotului, după ce federația nu le-ar fi achitat tricolorelor prima promisă pentru calificarea directă la Campionatul Mondial. Tomas Ryde i-a informat pe șefii federației că va pleca de la CSM București, dar va rămâne în continuare la echipa națională, cu care va merge la Campionatul Mondial din Japonia.

Selecționerul a stabilit și programul până la debutul din 30 noiembrie cu Spania. Tomas Ryde a solicitat ca echipa să plece în Japonia cu 8 zile mai devreme de start. Până la decolarea spre turneul final, naționala nu va mai disputa nicio partidă amicală în Europa, ci va susține două jocuri în Japonia.

Apoi, înainte de a fi trasă linia finală în privința lotului, staff-ul tehnic a solicitat antrenorilor din Liga Națională să trimită câte patru propuneri pentru fiecare post în parte. De asemenea, înainte de plecare s-a anunțat intenția federației de a convoca și Comisia Tehnică, locația probabilă fiind Cluj-Napoca. Lotul pentru Japonia va fi adunat la aproximativ două zile distanță după ultimele meciuri în Liga Națională și cupele europene din 2019.

Fortuneanu și-a ales colaboratorii: Petrea și Buligan

Cu ocazia ședinție de miercuri a Consiliului de Administrație a fost aprobat și noul staff al echipei naționale masculine. Rareș Fortuneanu a primit un vot de încredere, fiind practic confirmat în funcția de antrenor principal. El va fi ajutat pe banca tehnică de Adrian Petrea și Alexandru Buligan.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata