108,8 miliarde de e-mailuri vor fi fost trimise şi primite în 2014 în mediul de business la nivel mondial

Circa 108,8 miliarde de e-mailuri vor fi fost trimise și primite în 2014 în mediul de business la nivel mondial, iar dacă este luat în calcul și conținutul digital cu statut de proprietate intelectuală, documentele și datele clienților, cantitatea de informații care circulă într-o organizație devine aproape de neconceput, conform datelor Symantec Internet Security Threat Report 2013, remise vineri.

‘Astăzi păstrăm informațiile în mediul virtual sau în mari centre de date, ce dispun de echipamente de backup de tip appliance — soluții compuse dintr-o aplicație de backup preinstalată pe un dispozitiv hardware cu capacități de stocare, care joacă rolul de ‘lacăt și cheie’ în vederea protejării lor de infractorii cibernetici care încearcă să fure informațiile pentru a le vinde pe piața neagră’, menționează raportul.

În condițiile în care rata de creștere a datelor este de 60-70% pe an, precum și ale proliferării virtualizării, companiile se confruntă cu o nouă realitate, modelele tradiționale de protecție bazate pe nevoia de a securiza sisteme complexe construite din mai multe componente individuale, fiecare cu propriile vulnerabilități și cerințe de securitate, nemaifiind adecvate.

Conform documentului citat, companiile cu peste 2.500 de angajați au reprezentat 39% din țintele atacatorilor, față de 50% cât au reprezentat în 2012 și 2011. În cazul companiilor mari, probabilitatea unui atac de tipul watering-hole a fost mai ridicată decât cea al unuia prin e-mailuri de tip phishing.

Probabilitatea ca amenințările să apară din interiorul organizației este mai ridicată, ceea ce înseamnă că nevoia de a educa angajații asupra potențialelor riscuri este foarte importantă, precizează sursa.

‘Pierderea datelor stocate în aceste ‘cutii negre’ este gravă, existând riscul să afecteze nu doar compania, ci și pe partenerii și clienții acesteia. Un centru de date modern și de viitor este conectat la servicii bazate pe o infrastructură de tip cloud și echipamente de backup de tip appliance, iar companiile de securitate trebuie să se adapteze și să se transforme în conformitate cu nevoile actuale ale organizațiilor’, menționează raportul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata