47,5% dintre români ar vota o femeie pentru funcţia de preşedinte

Majoritatea cetățenilor ar fi mai degrabă deschiși în a vota o femeie pentru cea mai înaltă funcție în stat, alegere pe care ar face-o 47,5% dintre români, relevă un barometru de opinie realizat de INSCOP.

Cercetarea sociologică arată că 40,8% nu ar vota o femeie în funcția de președinte al României.

Conform sursei citate, 42,9% dintre români consideră că este mai puțin important dacă președintele este bărbat sau femeie.

În același timp, 38,1% spun că o femeie nu ar fi potrivită pentru funcția de președinte, în timp ce 11,9% dintre respondenți afirmă că o femeie e mai potrivită pentru funcția de președinte decât un bărbat.

Alegerea unei femei în funcția de președinte al României nu ar schimba nimic, apreciază 39,9% dintre cei care au participat la sondaj. Totodată, 23,1% cred că ar schimba lucrurile în bine, 15,4% spun că ar fi mai rău cu o femeie-președinte.

Barometrul „INSCOP — Adevărul despre România” a fost realizat de INSCOP Research la comanda „Adevărul” în perioada 30 august — 4 septembrie 2014. Volumul eșantionului a fost de 1.058 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata