Altruismul reduce stresul şi îmbunătăţeşte stima de sine

Faptul de a-i ajuta pe alții este benefic pentru propria sănătate mintală, semnalează Fundația Mental Health, potrivit căreia voluntariatul poate reduce stresul și poate îmbunătăți starea sufletească, stima de sine și starea de fericire, relatează duminică Europa Press.

Faptul de a-i ajuta pe alții contribuie la schimbări fiziologice pozitive asociate fericirii, conduce la un stil de viață mai activ, distrage de la propriile probleme, îmbunătățește stima de sine, după cum semnalează această organizație britanică pe site-ul său.

Totodată, reduce singurătatea și izolarea, mărește încrederea, controlul, fericirea și optimismul. Beneficiile faptului de a-i ajuta pe alții pot dura mult, oferind o ‘bancă’ de amintiri plăcute ce pot fi rememorate în viitor.

Pe de altă parte, faptul de a-i ajuta pe alții contribuie la reducerea stresului. Emoțiile pozitive reduc stresul și întăresc sistemul imunitar și, în acest fel, protejează împotriva bolilor. Totodată, contribuie la diminuarea emoțiilor negative.

Furia, agresivitatea sau ostilitatea au un impact negativ asupra minții și corpului. Participarea la orice tip de acte de generozitate poate ajuta la diminuarea acestor sentimente și la stabilizarea sănătății globale. În plus, ar putea prelungi viața. Studiile efectuate asupra unor oameni în vârstă arată că aceia care îi sprijină pe alții trăiesc mai mult decât cei care nu fac acest lucru. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata