Amestecul de alcool şi băuturi energizante incită la consum suplimentar de alcool

Amestecul de alcool și băuturi energizante incită la consum suplimentar de alcool, susține o echipă de cercetători australieni într-un studiu publicat în revista ‘Alcholism: Clinical and Experimental Research’, relatează marți metronews.fr.

Cercetarea a pornit de la studii precedente care arătau că tinerii amatori de acest tip de cocteiluri au tendința să bea mai mult decât ceilalți, spune Rebecca McKetin, profesor la Australian National University.

Echipa de cercetători a folosit 75 de persoane cu vârste de la 18 la 30 de ani, invitate la o experiență descrisă ca ‘o petrecere în laborator’. Participanții au primit cocteiluri conținând fie 60 ml de vodcă și Red Bull, fie 60 ml de vodcă cu apă gazoasă, ambele împreună cu 200 ml de suc de fructe. Înainte și la 20 de minute după experiment, tinerii au fost supuși unui etilotest și au avut de completat un chestionar.

‘Am constatat că, atunci cand oamenii amestecă alcoolul și băuturile energizante, au tendința să bea mai mult decât dacă ar bea numai alcool’, a arătat cercetătoarea.

Cercetarea a avut loc în contextul în care autoritățile sanitare sunt preocupate de consumul tot mai mare de amestecuri de genul ‘vodka Red Bull’, îndeosebi în rândul tinerilor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata