Aproape jumătate dintre locurile de muncă oferite la nivel naţional sunt disponibile în Bucureşti

Aproape jumătate dintre locurile de muncă oferite la nivel național sunt disponibile în București, cele mai căutate posturi fiind în domeniul IT, cu 44% din total, arată o analiză realizată de platforma de recrutare online, SmartDreamers.

În ceea ce privește comportamentul candidaților la joburile scoase la concurs, sursa citată precizează că tinerii visează la joburi în Vânzări (29,5% din totalul aplicărilor), IT (18,65%), Marketing (16,15%) și în Administrație (11,54%).

Candidații la joburi preferă în special ofertele de joburi permanente, aplicările la acest tip de contracte fiind de 15 ori mai mare decât în cazul joburilor cu perioadă determinată.

De asemenea, aproximativ una din cinci aplicări (19%) pe SmartDreamers se face pentru unul dintre programele Internship, spre deosebire de aplicările la joburi temporare (5% din total).

Conform analizei, Bucureștiul oferă cele mai multe joburi la nivel național, respectiv 48% din total, în timp ce Cluj este, cu 28%, județul care urmează capitala în topul joburilor.

La nivel național, județul Iași completează podiumul numărului de poziții disponibile, cu 13% din ofertă, dar la mică distanță de Timiș, cu 11% din totalul joburilor existente pe platforma SmartDreamers.

Pe domenii de activitate, IT-ul se situează pe primul loc în București (cu 44% din totalul joburilor în capitală), fiind urmat, la mare distanță, de Customer Support (14,5%), Vânzări (9,6%) și Financiar (4,3%). Sectorul IT domină și în alte județe, precum: Timiș (33.3%), Iași (33,3%), Cluj (30,5%) sau Sibiu (28%).

SmartDreamers, platforma de recrutare care simplifică legătura dintre companii și candidații la joburi, oferă tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani posibilitatea de a-și găsi locul de muncă potrivit experienței și pregătirii lor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata