ArcaBoard – vehicul zburător propulsat electric

ArcaBoard, un vehicul zburător propulsat electric, a fost lansat oficial joi, 23 decembrie, de ARCA Space, dispozitivul având prețul de 19.900 de dolari, iar primele livrări sunt programate începând din 15 aprilie.

„Pentru prima oară în istorie, fiecare persoană va avea posibilitatea să zboare oriunde dorește, oricând dorește”, susțin producătorii într-un comunicat transmis joi . Ei prezintă ArcaBoard drept „primul vehicul revoluționar de la apariția bicicletei, a automobilului sau avionului”.

ArcaBoard este o mașină zburătoare propulsată electric, având 272 cai putere și 203,000 W, fiind, potrivit comunicatului, „cel mai puternic și mai ușor vehicul personal creat vreodată”. ArcaBoard se poate deplasa în orice direcție, înainte și înapoi. Prețul de achiziție este de 19.900 de dolari americani, poate fi comandat pe site-ul ARCA, iar primele unități vor fi livrate începând cu 15 aprilie 2016.

„ArcaBoard este un vehicul revoluționar. În ultimii 17 ani, am dezvoltat tehnologii aerospațiale care ținteau către cer. Acum, am folosit cunoștințele însușite pentru a dărui oamenilor o tehnologie uimitoare, pentru a împlini un vis fundamental al omului. Visul de a zbura”, afirmă Dumitru Popescu, președinte ARCA Space Corporation, citat în comunicat.

ArcaBoard este construită din materiale compozite, are dimensiunile de 145 x 76 x 15 cm și o greutate de 82 de kilograme. Această tehnologie permite unei persoane cu greutatea de maxim 110 kg să zboare. Vehiculul poate să zboare la o înălțime de 30 de centimetri, cu viteze de până la 20 km/ h. Performanța este limitată de senzorii care o echipează. Anduranța maximă este de 6 minute, dar cu accesoriul ArcaDock bateriile pot fi reîncărcate în 35 de minute.

ARCA Space este o companie de inginerie aerospațială, cu sediul în Las Cruces — New Mexico (SUA), al cărei obiectiv principal este explorarea spațială. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: gizmag.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata