Britanicii au mai multă încredere în Wikipedia decât în mass-media

Jimmy Wales, cofondator al Wikipedia, și-a exprimat satisfacția față de un sondaj potrivit căruia britanicii au mai multă încredere în enciclopedia online scrisă de voluntari decât în presă, informează luni AFP.

‘Britanicii au mult mai multă încredere în Wikipedia decât în mass-media. Este un lucru pe care am reușit să-l facem’, a declarat el, cu prilejul ceremoniei de închidere a ‘Wikimania’, conferința internațională anuală a Fundației Wikimedia.

Omul de afaceri american s-a referit la un sondaj realizat pe un eșantion de 2.000 de persoane publicat sâmbătă de institutul YouGov. Conform acestuia, 64% dintre cei intervievați au încredere în veridicitatea celor scrise de autorii Wikipedia. Cifra scade la 61% în ce-i privește pe jurnaliștii de la BBC, la 45% pentru ziarele de informare precum Times sau Guardian și la 13% pentru tabloide cum ar fi The Sun.

Marea Britanie are o presă foarte variată și o tradiție puternică. Faptul că devansăm un post precum BBC, cu o reputație excelentă, este deosebit de interesant. Este chiar un pic înfricoșător’, a susținut Jimmy Wales. ‘Nu mă voi odihni până când nu ne vom bucura din partea publicului de o încredere mai mare decât cea acordată pentru Enyclopaedia Britannica’, a promis el.

Sondajul YouGov de sâmbătă arată că Wikipedia este mereu devansată în termeni de fiabilitate de Enyclopaedia Britannica, în care au încredere 83% dintre britanici. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata