Bugetul mediu alocat de români pentru vacanţele în ţară, între 370 şi 470 euro de familie

Destinațiile preferate de familiile cu copii pentru vacanța de vară sunt cele din apropierea litoralului, fie că este vorba de turismul intern sau de cel extern (Bulgaria, Turcia, Creta sau Spania), se arată într-un comunicat al agenției de turism Paralela 45.

‘Bugetul mediu alocat de români pentru vacanțele în țară se situează între 370 și 470 de euro de familie, în timp ce pentru destinațiile în străinătate se cheltuiesc, în medie, 850-1.150 de euro. Tendințele din anii trecuți arată că familiile cu copii de până în 5 ani preferă, în cea mai mare parte, să meargă pe litoral românesc, iar restul aleg destinații externe precum Bulgaria, Turcia, Grecia, Creta sau Spania‘, explică Alin Burcea, președinte Paralela 45.

Stațiunea Mamaia se află în topul preferințelor românilor pentru turismul intern de vară.

Pentru cei care doresc să încerce litoralul bulgăresc, stațiunea recomandată pentru familii este Albena, preferată în principal datorită facilităților oferite copiilor și tinerilor, inclusiv grădinițe și cluburi pentru copii. Prețurile încep de la 385 euro/persoană/noapte, loc în cameră dublă superioară cu ultra all inclusive.

Stațiunea Chania din Creta se numără de câțiva ani printre preferințele turiștilor fiind potrivită și pentru familiile cu copii, întrucât aici există aqua park-uri, un acvariu cu pești și reptile. Pentru familiile cu copii care doresc un hotel cu facilități speciale pentru aceștia, prețurile pleacă de la 843 euro/persoană/sejur cu demipensiune și transport cursa charter. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata