Ce propuneri pentru relansare au avut Patriciu şi Ţiriac Jr. în faţa FMI-ului

Reprezentanţii FMI au avut o întâlnire cu cinci oameni de afaceri locali, membri ai Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), printre care şi Dinu Patriciu şi Ion Alexandru Ţiriac, cărora le-a fost cerut să îşi expună problemele cu care se confruntă şi să prezinte propriile propuneri pentru relansarea economică, relateaza Ziarul Financiar.

Întâlnirea a durat aproximativ o oră, iar Dinu Patriciu a fost cel mai implicat în discuţie, susţinând faptul că deficitul bugetar ar trebui să fie mai mare, în jur de 8-9%, în timp ce Ţiriac Jr. susţinea reducerea datoriei externe.

„Una dintre propunerile mele a fost ca toate participaţiile minoritare ale statului, deţinute prin intermediul AVAS sau RAAPPS să fie scoase la vânzare. Sunt case şi terenuri care consumă bani şi nu produc nimic. Acestea dacă se vând, se pot obţine atât lichidităţi şi în plus se reduc şi cheltuielile”, a declarat pentru ZF Ion Alexandru Ţiriac.

„Trebuie să ne sprijinim pe potenţialul pe care îl are România pentru investiţiile străine. CFR-ul, de exemplu, nu va deveni niciodată profitabil dacă e în mâna statului. Şi FMI a recunoscut asta. Trebuie privatizat. Absorbţia fondurilor europene este un alt mare handicap al Guvernului. Entităţi private ar trebui să se ocupe de absorbţia fondurilor. Baza de impozitare trebuie lărgită. A fost de acord şi delegaţia FMI. Însă nu trebuie să impozitezi cu mult, ci pe o plajă cât mai largă”, a declarat Dinu Patriciu.

Citește și
2 Comentarii
  1. afacereion spune

    dacasi junele Jon Jon e om de afaceri, si isi mai da si cu parerea, atunci e rau de tot. Afaceri din astea, cum le-a numit clasicul Ionel, de „capitalism de cumetrie”, au dus tara unde e. Asa ca poate ne scutesc domnii „afaceristI” si isi vad de afacerile lor, care inseamna tocatul banilor statului prin muntii carlesti.

  2. Dragos spune

    Ion Ion stie doar a falimentat Flamingo, Divizia auto a lu` tasu` si pregateste real-estate-ul. L-a parasit si Dragos Draghici, eminenta cenusie. Ced ca doreste sa cumpere casa sociala in care sta batranul aproape moca pe banii contribuabilului, ca el muta totibanii in Cipru

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata