Comerţul cu amănuntul a crescut cu 7,4%, în primele nouă luni

Cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut cu 7,4% în primele nouă luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară din 2013, ca serie brută, pe fondul avansului consemnat de vânzările de produse nealimentare cu 11,1%, vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun cu 8,3% și al comerțului cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate, cu 0,2%.

Potrivit unui comunicat al Institutului Național de Statistică transmis, luni, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie — 30 septembrie 2014, comparativ cu perioada 1 ianuarie — 30 septembrie 2013, a înregistrat o creștere cu 7,4% datorită majorării vânzărilor de produse nealimentare cu 11,1%, a vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun cu 7,9% și a comerțului cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate cu 0,4%.

În luna septembrie 2014, comparativ cu luna precedentă, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, a coborât pe ansamblu cu 0,9% ca urmare a scăderii vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun cu 6,2% și comerțului cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate cu 4,5%. Vânzările de produse nealimentare au crescut cu 5,7%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna septembrie 2014, comparativ cu luna precedentă a crescut cu 0,1% ca urmare a creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare cu 1,6% și comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate cu 0,3%. Vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun au scăzut cu 0,7%.

În luna septembrie 2014, comparativ cu luna septembrie 2013, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, a înregistrat o creștere cu 6,1% datorită majorărilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare cu 11,3% și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun cu 7,3%. Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 3,4%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna septembrie 2014, comparativ cu luna septembrie 2013 a urcat cu 5,8% datorită creșterii vânzărilor de produse nealimentare cu 9,9% și vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun cu 7,6%. Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 7,2%. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata