Copiii englezi, printre cei mai nefericiţi din lume

Copiii din Anglia sunt printre cei mai puțin fericiți din lume, potrivit unui studiu internațional de proporții care arată că una din cinci fete preadolescente din Marea Britanie suferă de anxietate în privința felului în care arată.

În pofida faptului că beneficiază de unele dintre cele mai înalte standarde de viață din lume, copiii englezi sunt mai puțin fericiți decât copiii din unele țări aflate în curs de dezvoltare, cum ar fi Algeria, Brazilia și Africa de Sud, indică studiul publicat de organizația Children’s Society și preluat de The Daily Telegraph.

Potrivit acestuia, deși copiii englezi sunt mai puțini îngrijorați în privința locuinței, banilor sau a prietenilor decât copiii din multe alte țări, aceștia își fac mai multe griji cu privire la sănătate, felul în care învață și felul în care arată.

Cercetarea, bazată pe o serie de studii internaționale existente, conține prima analiză a rezultatelor „Children’s Worlds survey”, un studiu în curs de desfășurare în care sunt implicați 16.000 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 13 ani din 11 țări ale lumii (România, Spania, Israel, Brazilia, Statele Unite, Algeria, Africa de Sud, Chile, Anglia, Coreea de Sud și Uganda).

Per ansamblu, Anglia s-a clasat pe locul al nouălea din 11 țări, pe baza baza răspunsurilor copiilor la o serie de întrebări despre fericire și sursele de stres, doar în fața Coreii de Sud și Ugandei, unde copiii se simt și mai nefericiți decât cei englezi. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata