Dificultăţile de citire şi de pronunţie sunt distincte

Dificultățile de citire și de pronunție au fost considerate mult timp ca fiind legate, însă cercetători germani au descoperit în cadrul unui un nou studiu că cele două dizabilități sunt distincte, informează DPA.

Ei eu identificat, în funcție de dizabilitate, probleme diferite ale memoriei de lucru, care este responsabilă pentru stocarea pe termen scurt și prelucrarea informațiilor.

Copiii cu probleme de citire au deficite în partea memoriei care coordonează simultan diverse activități și recuperează informații de la memoria pe termen lung, în timp ce copiii cu dificultăți de scriere au adesea probleme cu „bucla fonologică”, o parte a memoriei de lucru responsabilă pentru informațiile verbale.

În cadrul studiului, care a durat mai mulți ani, au fost testați 365 de copii cu dizabilități diferite, în timp ce o sută au servit ca grup de control.

Studiul a fost realizat de centrul de cercetare interdisciplinar IDeA, cu sediul la Frankfurt și fondat de Institutul German pentru Cercetare Educațională Internațională, de Universitatea Goethe din Frankfurt și Institutul Sigmund Freud. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata