Divorţul creşte riscul de deces prin accident

Persoanele divorţate riscă de două ori mai mult să moară în urma unui accident decât cele aflate în cuplu, potrivit unui studiu realizat de universităţile Rice şi Pennsylvania din SUA, însă nu se ştie deocamdată dacă rezultatele pot fi extrapolate şi la alte ţări, scrie passionsante.be.

Cercetătorii au comparat datele socio-demografice de la circa 1,3 milioane de victime (de peste 18 ani) implicate în accidente care au cauzat sau nu decese. Incendiu, otrăvire, intoxicaţie, cădere, accident rutier, accident profesional – toate tipurile de accidente au fost luate în considerare.

Analiza a arătat că divorţul (sau despărţirea) duce la un risc dublu de deces în astfel de împrejurări. Explicaţia ar consta în faptul că viaţa în cuplu acţionează ca un element protector (susţinere, prudenţă, dialog), creând un context cu mai multă siguranţă. Izolarea – după ruptură – creează efectul invers.

Riscul de deces accidental este mare mai ales în rândul celor mai defavorizate categorii de populaţie. În acest context, autorii studiului insistă pe necesitatea de a organiza campanii de prevenire cu ţintă mai precisă, încheie passionsante.be. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata