Două treimi dintre români cred că lucrurile merg într-o direcţie greşită

10

Marea majoritate a românilor cred că lucrurile merg într-o direcţie greşită în România, potrivit unui sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES).

Conform datelor studiului sociologic, date publicităţii miercuri, 74% dintre respondenţi cred că în România lucrurile merg într-o direcţie greşită şi numai 20% cred că direcţia este bună.

Potrivit sondajului IRES, 40% dintre cei chestionaţi cred că România este total nesigură în ceea ce priveşte siguranţa locului de muncă, iar 34% cred acelaşi lucru referitor la realizarea unui trai decent. De cealaltă parte, 8% dintre respondenţi cred că România este foarte sigură în ce priveşte locul de muncă şi 6% în ce priveşte traiul decent.

Românii cred în cea mai mare proporţie (58%) că România este foarte sigură în ce priveşte dreptul de a alege, în timp ce referitor la libertatea cuvântului, 37% consideră că România este foarte sigură.

Sondajul IRES a fost realizat în perioada 3-4 martie, pe un eşantion probabilist, multistratificat de 1.657 de persoane, şi cu o eroare maximă tolerată de ą 2,5%. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata