Eclipsa totală de Soare poate fi văzută în direct la NASA TV

Eclipsa totală de Soare vizibilă miercuri, 9 martie, în sud-estul Asiei reprezintă o veritabilă atracţie turistică, bine valorificată în Indonezia, unde au sosit pentru acest fenomen astronomic rar aproximativ 10.000 de străini, informează AFP şi EFE marţi.

Chiar şi o prinţesă thailandeză, Maha Chakri Sirindhorn, se pare că se numără printre cei care au călătorit în acest scop. Totodată, aproximativ 100.000 de indonezieni s-au deplasat spre regiunile din nordul ţării, unde eclipsa va putea fi urmărită mai bine, după cum au declarat reprezentanţi ai sectorului turistic din această ţară asiatică.

Nu vor lipsi cei pasionaţi de astronomie şi, în special, experţii în domeniu.

”Orice om care are posibilitatea ar trebui să vină să vadă eclipsa solară — este o experienţă care îşi schimbă viaţa’‘, a declarat Nat Gopalswamy, astrofizician în cadrul Agenţiei spaţiale americane (NASA), care nu va rata evenimentul.

Toţi pământenii interesaţi de acest subiect, dar care se găsesc pe cu totul alte coordonate geografice, pot urmări în direct eclipsa prin intermediul transmisiunii de la NASA TV, care începe la ora 01.00 GMT. Iar de pe pagina www.nasa.gov pot afla date suplimentare despre acest fenomen.

Faza de eclipsă totală — în care Luna este perfect aliniată între Soare şi Pământ şi cerul se întunecă în totalitate — va dura patru minute (01.38 GMT-01.42 GMT), dar faza de eclipsă parţială va fi mult mai lungă.

Eclipsa solară totală de miercuri va fi a zecea din secolul al XXI-lea. Precedenta a avut loc în 20 martie 2015, dar a fost vizibilă doar din locuri izolate ale planetei: insulele Feroe şi Svalbard, arhipelag norvegian din Arctica. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata