Exerciţiile fizice regulate protejează femeile aflate la menopauză împotriva cancerului mamar

Practicarea unei activități fizice regulate protejează femeile aflate la menopauză împotriva riscurilor de cancer mamar. Patru ore de mers cu bicicleta pe săptămână, în ritm moderat, sunt suficiente în acest sens, potrivit echipei de cercetători de la Institutul „Gustave Roussy”, centru francez pentru combaterea cancerului, scrie sâmbătă passionsante.be.

Specialiștii au analizat datele referitoare la circa 60.000 de femei aflate la menopauză, observate în medie timp de nouă ani. Rezultatul arată că cele care au practicat o activitate fizică regulată (în medie o jumătate de oră pe zi cu intensitate moderată) în ultimii patru ani prezentau un risc cu 10% mai mic să sufere de cancer mamar invaziv față de cele care nu se mișcau destul. Este necesar însă ca efortul să fie constant, constatându-se că, în cazul încetării activității, efectul benefic scade progresiv.

Acest impact favorabil nu depinde de parametri ca indicele de masă corporală (IMC) sau de greutate, încheie passionsante.be. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata