Fosile de dinozauri de acum 180 milioane de ani descoperite în sud-vestul Chinei

Două fosile de dinozaur din perioada Jurassic au fost descoperite în provincia Yunnan, din sud-vestul Chinei, informează agenția Xinhua.

Cele două fosile identificate aparțin speciilor Lufengosaurus Magnus și Lufengosaurus Huenei, potrivit Institutului de Paleontologie și Paleoantropologie a Vertebratelor.

Ele au fost descoperite luna trecută în timpul lucrărilor de infrastructură rutieră din județul Lufeng, provincia Yunnan.

Fosila de Lufengosaurus Magnus are peste cinci metri lungime, trei vertebre sacrale, 13 vertebre dorsale, 22 vertebre coccigiene și picioarele din spate complete. Se estimează că fosila descoperită ar fi avut o lungime totală de nouă metri, a explicat Wang Tao, director al departamentului de protecție a patrimoniului geologic din cadrul biroului de resurse funciare din județul Lufeng.

Cealaltă fosilă a fost găsită la numai 500 de metri distanță. Din aceasta s-au păstrat timp de 180 milioane de ani două cozi, două vertebre dorsale și două vertebre coccigiene.

„Vom continua conservarea ‘in situ’ construind un muzeu pe locul excavației”, a anunțat Wang într-o declarație pentru agenția de presă Xinhua. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata