Insulele din estul Europei căutate cel mai des de internauţi

Mallorca este insula din sudul Europei al cărei nume a apărut cel mai des în căutările pe internet efectuate în 45 de țări de persoane care își planificau vacanțele pentru intervalul 1 iulie-31 august, arată un studiu realizat de portalul Trivago, unul dintre cele mai importante motoare de comparare a tarifelor percepute de hoteluri.

Cercetarea, efectuată pentru perioada 1 aprilie-30 iunie, situează pe primul loc insula spaniolă Mallorca (unde cazarea pentru o noapte la hotel costă în medie 164 de euro), următoarele poziții ale clasamentului fiind ocupate de insula italiană Sicilia și de Tenerife, cea mai mare insulă din arhipelagul spaniol Canare.

În acest top, cinci insule spaniole apar pe printre primele zece locuri. De asemenea, Grecia figurează cu zece insule și Italia cu șase.

Ziarul belgian ‘Le Soir’, care relatează despre acest clasament, constată cu mirare că insula franceză Corsica se află pe locul al 16-lea, în timp ce Sardinia, insulă italiană din vecinătate, este pe poziția a patra.

Trivago mai menționează că, în medie, cea mai ieftină cazare se poate găsi în insula grecească Milos (81 de euro pentru o cameră de hotel standard, cu două paturi).

Conform clasamentului Trivago, insulele europene care au interesat cel mai mult internauții sunt, în ordine: Mallorca (Spania), Sicilia (Italia), Tenerife (Spania), Sardinia (Italia), Ibiza (Spania), Creta (Grecia), Gran Canaria (Spania), Santorini (Grecia), Malta și Minorca (Spania). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata