Medicii recomandă utilizarea cu moderaţie a pastilelor efervescente

Din cauza conţinutului în sare, consumul regulat de pastile efervescente creşte riscul unor probleme cardiovasculare. Acest lucru nu înseamnă că medicamentele împotriva durerilor trebuie evitate, însă este bine să fie luate cu moderaţie, scrie passionsante.be.

Medicamentele respective conţin cantităţi destul de mari de sodiu, iar acumularea lor duce la riscuri de tulburări potenţial serioase, ţinând seama că aporturile de sare se adaugă la cele adesea prea mari din alimentaţie.

Specialişti britanici de la University College din Londra au demonstrat acest lucru analizând date privitoare la câteva zeci de mii de adulţi englezi, afectaţi sau nu de o boală sau un eveniment cardiac sau vascular (hipertensiune, infarct, AVC). Rezultatul pune în evidenţă o relaţie între aporturile de sodiu conţinute în medicamentele efervescente şi riscul de accident cardiac şi cerebro-vascular. Acest pericol este mai pronunţat când oamenii au tulburări diagnosticate (angină pectorală, hipertensiune, diabet) sau prezintă factori de risc (tabagism).

Specialiştii britanici recomandă consumul acestor medicamente în varianta fără sodiu. O pastilă efervescentă luată din când în când nu prezintă niciun pericol, însă oamenii care iau regulat trebuie să se gândească mai bine înainte să o facă, încheie passionsante.be. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata